Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.02.2008 10:18 - ДУБАЙ
Автор: dalida Категория: Туризъм   
Прочетен: 14119 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 21.07.2015 21:35


                                        Д У Б А Й 

   image

                                  
Бившата  британска колония  на Персийския залив - Дубай, посреща туристи от цял свят, грижейки се за всичките най-луксозни удоволствия, които може  им да предложи.

Красивата гледка от бреговете на Дубай  привличат  най-богатите и най-големите инвестиции, които  реализирайки своите  гигански проекти  допринасят милиарди и милиони за страната.

Най-красивото нещо, което  съвременният човек може да види с очите си, това  са  " Палмите " - изкуствените острови, с 24 хил. места за яхти, луксозни хотели предлагащи 2000 хотелски места за туристи.
Тук всичко, което блести е от истинско злато.
Мечтите на дубайци да станат най-известни в света се сбъднаха.

Перлата на Персийският залив е вече световно известна, чрез своите суперлуксозни хотели  и ресторанти. Тук е  най- големия  безмитен  пазар  в света - скъпоценни  камъни,  естествени  перли,  луксозни  стоки  за  бита  и търговията.

Тук е и най-скъпият хотел в света - " Бурдж  Ал  Араб ".
Населението разте с всяка година, като само  20% са  местно население,  останалите  са от други  арабски  емирства,  от Азия  и  Европа.
През лятото температурите достигат до 50 градуса, а през зимата не падат под 20 градуса.
Това е страната без никакви ограничения.
Официялният език е арабски, но  и най- малките жители владеят английски, заради  туристите.
Ислямът е основната религия, а  петък е  официялният ден за молитва. Рамазанът  трае 30 дни, като през това време, ако турист без да знае, посети тази прекрасна страна, още от   летището го предупреждават да избягва употребата на алкохол, цигари и обилна храна на публични места. Консумацията на алкохол е разрешена само в нощтните заведения и баровете, но ако  турист   бъде хванат пиян по улиците,  екстрадирането му е в кърпа вързано.

Ако искате да се снимате с арабска жена, без нейното съгласие ви грози  голяма глоба,  а обидената жена може да ви осъди за 10 хил. долара - глоба, която ще ви съсипе съвсем.

Строги са законите в тази страна. Строги са и изискванията за проекти и договори, които без одобрението на Шейха - президент на страната и народът му, никой не  е в състояние да построи каквото и да е.
В началото на мин. век е започнал  нов проект - на 4 км. навътре в морето,  за изграждане на новите  острови " Земята". Световно известни инжинери се заемат да  направят  25 км. дълъг изкуствен риф, който  да се построи с екологичночист бетон, пясък и скали. Това е задължително правило при такива строежи навътре в морето, за да  запазят естественният  начин на  живот на  морските  обитатели.

Само тук - на  тези  скъпи  острови,  човек може  да си купи  къща и да я преустрои така, както на него му се иска, без да се съобразява с проекти, спуснати от тук и там. За това градовете, построени на тези острови - "Земята", ще бъдат градове без граници.
Всеки остров ще носи  името  на  оригиналния  континент от истинската Земя. За безопастността на островите, за да не бъдат нападнати от бури и цунами, проектантите са решили  да изградят вълнолом, който да се припокрива от едната страна.

image

Първият остров вече е готов и  Шейха е много горд с това, че именно островът  с  името - Дубай - е първият  луксозен  проект, който вече се показва на повърхността на залива. Предстоят  и другите острови да бъдат построени в границите на 5 години, това е срокът даден от Шейха за завършването на проекта.
" Палмите"  и  "Земята"   ще  са   следващите  чудеса  на  планетата.

За запазването на   животинския  свят  в  морето,  инжинерите  използват  екологичночисти - бетон, скали и пясък  - за  построяването на изкуствените  острови.
В Дубай има всичко, което туристите може да си пожелаят.  Развлекателните  центрове   нямат  почивен  ден. Работят от сутрин /9:00/  до  23:00 ч.
Този град  има свой колорит и  не прилича   на никой друг  град в света,  съхранил в себе  си  традициите  на  изтока.

net.bg



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - dubai e nai-prekrasnoto miasto na ...
05.11.2008 16:05
dubai e nai-prekrasnoto miasto na sveta.........
цитирай
2. анонимен - bacel xamdi
25.11.2008 21:27
dubai e nai prekrasnoto miasto na sveta
цитирай
3. анонимен - julia hamdi
25.11.2008 21:32
Dubai,tova e valschebstvo i magia...
цитирай
4. dalida - Дубай
17.03.2011 12:21
Една държава, в която бедността и богатството са две крайности.
Дубай е рай за спекулантите. Дубай е и разкошът на богатите, освен това Дубай е и
олицетворение на модерната архитектура и разкошните сгради привличат все повече туристи. В богаташките райони Дубай е приказка, но в покрайнините блика от беднотия, мръсотия и вандализъм.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6190420
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29477
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930